Tipsa en vän om denna sidan

Retorik för utbildare - Train the trainer, 2 dagar, Stockholm

2015-10-21

Retorik_for_utbildare.pdf

Vässa dig som utbildare med två intensiva utbildningsdagar
med Nina Buchaus

Max 8 deltagare.


Utbildar du andra? Vill du bli framgångsrikare i din roll som utbildare?
Lär dig retoriska tekniker, konsten att övertyga och NLP-tekniker, som ökar din förmåga att få dina deltagare att lyssna på dig, ta till sig ditt budskap och lära sig det du vill. 

Deltagare tycker till
"Ja den kursen satt verkligen fint – har haft föreläsning idag och jag har nog 
aldrig fått så fantastiskt mycket bra feedback som idag! Jättekul! Blev utnämnd 
av en deltagare till den bästa föreläsaren TRR har bjudit på hittills! Och jo, jag 
känner att jag växte som utbildare." 

Gun Britt Larsson Bolin, coach och utbildningskonsult, Våga Växa VV.

För dig som utbildar och vill få folk att verkligen lyssna
För dig som jobbar som utbildare på heltid eller utbildar ibland, internt eller externt. För dig som vill hantera grupper effektivare och förnya, utveckla och lära dig retoriska tekniker som du har nytta av i din roll i alla dina framtida utbildningsuppdrag där du vill påverka.

Varför ska du gå denna utbildning?
• du får nya verktyg för att engagera och entusiasmera dina deltagare
• du får konkreta verktyg för att hantera svåra situationer
• du får nöjdare deltagare och bättre utbildningsresultat

Du blir kort och gott en bättre utbildare. 

Resultat efter utbildningen
Dina deltagare kommer att ta till sig mer av din utbildning när du har fått ta del av dessa verktyg. Du kommer att bli bättre på att leda och engagera dina grupper och du kommer att uppfattas som tydligare, skickligare och proffsigare.

Vad får du lära dig?
Dagarna kommer att domineras av retorik och gruppdynamik som gör att du lättare kan hantera din grupp och förstå både individens behov och gruppen som helhet. Dagarna ger dig tekniker, träning, konstruktiv feedback, diskussioner, erfarenhetsutbyte, coachning – och spännande möten med andra i samma roll. Du kommer också att få ta del av de andra deltagarnas träning och lära dig av att se vad det är som ger effekt för dig som mottagare. 

Videofilmning för ökad självinsikt och medvetenhet
Du blir videofilmad en gång under utbildningen för att öka medvetenheten för ditt uttryck. Efter videoanalysen får du konkreta tips och råd vad du kan förbättra.

Du får lära dig retorik- och gruppdynamik som bygger på sju delar:

1. Starten och slutet - Tipsen hur du startar så att du väcker intresse och avslutar så att deltagarna minns 
Du får konkreta tips på hur du kan väcka intresse i början av en utbildningsdag, hur du väcker deltagarnas lust och motivering till inlärning redan vid start. Du får också lära dig olika sätt att avsluta och knyta ihop säcken – så att deltagarna minns och tar till sig utbildningen.

2. Frågestunden: Lär dig hemligheterna hur du kan hantera både lätta och svåra frågor.  Frågestunden kan höja eller sänka intresset för dig och ditt ämne. Bli skickligare på att läsa av deltagarnas funderingar och behov. Lär dig knepen hur du får igång frågestunden, hur du får igång frågestunden, hur du kan stoppa frågor och göra smidiga avslut.

3. Gruppdynamik:   Så skapar du ett gynnsamt klimat för lärande
Lär dig teknikerna som ger ökad samhörighet och dynamik för dina deltagare med EASY-tekniken. Den ger dig grupper som fungerar bättre och som ökar aktivitetsnivån i gruppen vilket resulterar i att deltagarna lättare tar till sig utbildningens innehåll.

4. Språktekniker: Hur du gör det intressantare och lättare att förstå
Med retoriska språktekniker kan du engagera deltagarna i ämnet som du undervisar i och samtidigt göra ditt budskap tydligare. Med språkets hjälp kan du visualisera och konkretisera ditt ämne så det blir intressantare och lättare att förstå. 

5. Rösttekniker: Lär dig skapa energi när det behövs och sätta stopp när det behövs
Vad du säger har stor betydelse. Hur du säger det, har ännu större betydelse. Med enkla rösttekniker som konstpausen, artikulationen, betoningen och röststyrkan kan du nyansera ditt budskap och skapa energi när det behövs, sätta stopp när det behövs och visa pondus när det behövs. 

6. Kroppsspråkstekniker: Öka pedagogiken i ditt budskap med hjälp av kroppsspråket
Få med dig en kraftfull gestrepertoar som ökar pedagogiken i ditt budskap och som samtidigt ökar energin i rummet. Lär dig också betydelsen av hur du rör dig i rummet, din hållning och dina kroppspositioner, förtydligar och förstärker det du säger. 

7. AV-tekniker: Så ökar du nyfikenheten och får bättre tydlighet när du använder AV-utrustning
Lär dig fyra olika fokuspunkter som du gör med ögon-och kroppsriktning. De fyra fokuspunkterna kommer att hjälpa dig att öka nyfikenheten och få bättre tydlighet när du använder powerpoint, blädderblock eller whiteboard. Du får också en värdefull koreografi-teknik i "hur" du för dig framför din AV-utrustning.

Sagt av tidigare deltagare:
”Många handfasta tips som direkt, eller efter egen övning, kommer att göra mig till en bättre föreläsare/kursledare." 
- Sture Jonsson, Kollektivtrafikförvaltningen UL 
"Mycket innehållsrik och lärorik utbildning som täckte de mesta saker som behövs för att lära om utbildartekniker och retorik."
"Duktig, kunnig utbildare, mycket skratt, tydligt budskap, bra övningar."
"Var fantastiskt att se hur alla utvecklades" -Carina Malmstedt
"Jag är så glad och tacksam att min rådgivare tipsade mig om just den här utbildningen." - Lisa Ibring
"Många och handfasta tips." Får träna olika tekniker på en gång och blir sporrade att göra om och göra rätt.
"En utbildning som jag unnar alla i min arbetsnärhet!" - Christina Nordlund
"Mycket bra och praktiska verktyg som man kan åka hem och börja använda direkt. Fått nya instikter om hur man på ett tydligt sätt och avslutar en kurs/föreläsning, BRA!" - Anna-Karin Kohle, Trygghetsrådet
"Jag är jättenöjd med mitt val av utbildning och anordnare!"
"Jag kan verkligen rekommendera denna utbildning till alla som föreläsare för små och stora grupper. Man får både tips och inspiration för sitt arbete och blir väldigt taggad på att använda det i praktiken" - Emma Tejler, Royal Canin
"Jag tycker det var en toppenkurs och jag är SÅ nöjd!" - Helena Frisk, Creosa
"Annorlunda och rolig utbildning som samtidigt ger många tips och trix." - Marica Cederholm, DeLaval International AB
"Mycket bra. Bra Feedback." - Olaf Christophersen, ALSTOM Transport AB
"Bra balans mellan teori och praktik. Mycket praktisk träning som var toppen. Konkreta verktyg. Bra upplägg. Mycket inspirerande!"
"Kunnig lärare. Bra innehåll. Mycket praktisk info. Bra med träning. Tydliga & bra exempel & genomgångar" -
Cecilia Holmberg, Trygghetsrådet

Utbildningsledare
Nina Buchaus. Nina är fil. kand. i retorik. Certifierad i NLP Master Practioner, Effective Charismatic Leadership och Group Dynamics för Michael Grinder, USA. Utbildning inom pedagogisk drama och röstutveckling SMI Stockholm. Hon har ett coachande förhållningssätt som utbildare. Ninas utbildningserfarenhet har hon skaffat på SAS Flight Academy där hon jobbade som instruktör och senare tid som utbildningskonsult.

Aktuella orter och datum:
Stockholm 21-22 oktober 2015, Elite Hotel Stockholm Plaza
Pris: 9500 kr exkl. moms. I priset ingår dokumentation, lunch och fika. Vi har begränsat antalet deltagare till max 8. Allt för att du skall få utrymme för mycket träning och för individuell retorikcoachning på plats.

Bonus
Som uppföljning när du kommer hem har du möjlighet att helt gratis få personlig coaching vi Som uppföljning när du kommer hem har du möjlighet att få personlig coaching via telefon vid två tillfällen à 45 min av Kerstin Wångstedt. På köpet, värde 1 800 kr. Då finns tillfälle att ta upp dina utmaningar när du kommit hem och testat i praktiken. Många har upplevt att de på kort tid gjort stora framsteg och kommit vidare i sina utmaningar. Kerstin Wångstedt har mer än 1 000 coachingtimmar bakom sig och har coachat företagsledare, medarbetare, chefer, coacher och säljare i nästan 10 år. Hon har hjälpt de som hon coachat till mycket goda resultat på ofta mycket kort tid.

Vi kan även skräddarsy utbildningen för din organisation. Kontakta oss så tar vi fram förslag.

Tre enkla sätt att boka:

Visa mail     Via formulär     Via telefon

Kontakta oss om du vill veta mer.

Kan även bokas som kundanpassad utbildning för er organisation. Kontakta oss så tar vi fram förslag.

Vill du att vi kontaktar dig?

Namn:*

Företag:*

Telefon:*

E-post:*

Blue line