Tipsa en vän om denna sidan

Retorik för kvinnor steg 2 - Så får du igenom dina argument - Stockholm

2016-02-09

Nina Buchaus foto Grundläggande presentationsteknik Retorik_for_kvinnor_2.pdf

En intensiv endagsutbildning med Nina Buchaus. 
För dig som har gått Retorik för kvinnor steg 1

Max 8 deltagare


Varför skall du gå steg 2? 
Vill du bli en stjärna på att uttrycka dig? I steg 2 får du ännu fler verktyg som du har användning av i alla dina framtida utmaningar där du vill få tyngd, trovärdighet och tydlighet i det du säger.

Vi sätter extra mycket fokus på konsten att argumentera.  Du får teknikerna till att paketera och leverera dina argument med förnuft och känsla så du får igenom ditt budskap. Du får också helt nya verktyg för att lära dig hantera härskartekniker så du ännu mer kan stå upp för dig själv och det du vill ha sagt. Dagen är också en möjlighet att nätverka och dela erfarenheter med andra kvinnor.

Denna utbildningsdag ger dig verktyg till alla dina kommunikativa utmaningar:
• när du argumenterar för ett förslag, för en idé eller ett beslut
• när du håller presentationer – små som stora
• i förhandlingar och diskussioner
• när du presenterar information av olika slag

Vad får du lära dig?
Du lär dig och får träna i övertygande argumentationstekniker och att hantera härskartekniker. Vi tränar på att argumentera med tydliga och trovärdiga argument med teknikerna nedan. Du får utvecklande konstruktiv feedback och personlig coachning av Nina. Denna dag ger dig också chansen att utbyta erfarenheter med andra deltagare som har gått den grundläggande dagen.

7 övertygande tekniker som du får lära dig

1. Så kan du argumentera sakligt och stärka med en känsla

Fortsätt att hålla tråden med att fördela ditt budskap logiskt med den retoriska argumentationsstrukturen. Vi repeterar starttekniker, att komma till saken, paketera budskapen efter retorikens metod: ethos, logos och pathos. Sist men inte minst tränar vi på att landa snyggt och sätta punkt.

2. Lär dig fler språktekniker som stärker argumenten
Retoriken har kraftfulla språkverktyg som du har användning av när du vill övertyga. Lär dig att förstärka ditt budskap med ännu fler språkverktyg: anafor, epifor, antiteser, exempel och metaforer. Med dessa språktekniker får orden en mer kraftfull påverkan och ett högre värde.

3. Ta rätt ton beroendes på din situation, målgrupp och budskap
Kvinnor och mäns röstinstrument skiljer sig från varandra därför har vi olika röstresurser. Skillnaden ligger även i hur mycket plats vi vågar ta med våra röster. I steg 2 får du utmanande övningar som nyanserar ditt uttryck! Du får vässa teknikerna: betoningar, artikulation och röststyrka för att ta rätt ton i rätt situation. Vad är det som gör att människor upplevs ha pondus? Och vad är det som gör att människor upplevs skapa ett öppet och positivt samtalsklimat? Beslutsam röst: när du vill inge pondus och sätta punkt och öppen röst: när du vill inge samhörighet och skapa dialog.

4. Lär dig att behärska tystnaden med kraftfulla pauser
”Ingenting höjer auktoriteten så som tystnad”. Konstpausen är retorikens kraftfullaste verktyg. Fortsätt att utveckla din pausteknik. Lär dig att använda tystnaden nyanserat när du vill påverka. Pauser ger dig karisma. Lär dig att våga leka med pauserna och våga ta plats i pauserna.

5. Gesternas makt – Ta mer plats och öka tydligheten
Gesterna kan vara som pistoler. De kan vara kraftfullare än ord!
Vi medvetandegör skillnaderna och vässar din gestrepertoar ytterligare och lär dig gesternas nyanser. Gesterna ger nytta när du vill ta mer plats, skapa rätt attityd och förstärka argumentationen.

6. Hur du nyanserar du din mimik
Din mimik har makt. Vad säger ditt ögonspråk och din mimik när du uttrycker dig. Nyanserad mimik ökar nyfikenheten. Ord och känsla skall hänga ihop med det du visar med mimiken. Lär dig att bli medveten om vilken skillnad det blir i ditt uttryck om du förstärker ditt uttryck med rätt mimik.

7. Lär dig känna igen och hantera härskarteknikerna
Härskartekniker är ett sätt att skaffa sig makt. Kanske har du personer i din omgivning som härskar medvetet eller omedvetet. Under denna utbildningsdag får du lära dig att känna igen härskartekniker. Du får tips om hur du kan bryta mönstret med att bemöta dem på rätt sätt. Helt enkelt blir du snabbare på att känna igen dem och snabbare och säkrare på att agera. Det resulterar i bättre arbetsklimat, bättre relationer och bättre kommunikation.

Förberedande uppgift inför utbildningsdagen och videofilmning

10 dagar innan utbildningen får du en förberedande kort uppgift. Denna uppgift kommer vara en av grundstenarna för utbildningsdagen. Under dagen kommer du även att bli filmad för att öka självmedvetenheten och samtidigt få konstruktiv feedback på framförandet.

Sagt av tidigare deltagare
”En fullspäckad heldag tillsammans med härliga kvinnor där vi alla vill lära oss retorikens konst."
"Roliga, korta improvisationsövningar som vi tillsammans utvärderade och gav varandra feedback."
- Susanne Hirsch, Länsförsäkringar, Mäklarservice
"Jättebra att få feedback, att öva, öva..."
"Toppen!"
"Mycket bra att det är små grupper. Mycket bra kursledare, engagerad." - Hélène Borna-Ahlkvist, Riksantikvarieämbetet

Utbildningsledare 
Nina Buchaus. Nina är fil. kand. i retorik. Certifierad i NLP Master Practioner, Effective Charismatic Leadership och Group Dynamics för Michael Grinder, USA. Utbildning inom pedagogisk drama och röstutveckling SMI Stockholm. Hon har ett coachande förhållningssätt som utbildare. Ninas utbildningserfarenhet har hon skaffat på SAS Flight Academy där hon jobbade som instruktör och senare tid som utbildningskonsult.

Aktuella orter och datum:
Stockholm 9 februari 2016, Elite Hotel Stockholm Plaza. 

Omfattning
En heldag, 09.00 - 16.30
 
Pris: 4900 kr exkl. moms. I priset ingår dokumentation, lunch och fika. Vi har begränsat antalet deltagare till max 8. Allt för att du skall få utrymme för mycket träning och för individuell retorikcoachning på plats.

Bonus
Som uppföljning när du kommer hem har du möjlighet att få personlig coaching via telefon vid två tillfällen à 45 min av Kerstin Wångstedt. På köpet, värde 1 800 kr. Då finns tillfälle att ta upp dina utmaningar när du kommit hem och testat i praktiken. Många har upplevt att de på kort tid gjort stora framsteg och kommit vidare i sina utmaningar. Kerstin Wångstedt har mer än 1 000 coachingtimmar bakom sig och har coachat företagsledare, medarbetare, chefer, coacher och säljare i nästan 10 år. Hon har hjälpt de som hon coachat till mycket goda resultat på ofta mycket kort tid.

Du kan även boka denna utbildning som kundanpassad utbildning för din organisation. Kontakta oss så tar vi fram förslag.

Tre enkla sätt att boka:

Visa mail     Via formulär     Via telefon

Kontakta oss om du vill veta mer.

Kan även bokas som kundanpassad utbildning för er organisation. Kontakta oss så tar vi fram förslag.

Vill du att vi kontaktar dig?

Namn:*

Företag:*

Telefon:*

E-post:*

Blue line