Tipsa en vän om denna sidan

Retorik för kvinnor - Påverka med mer pondus - Göteborg. Fåtal platser kvar

2014-10-14

Retorik_for_kvinnor.pdf

En intensiv utbildningsdag med Nina Buchaus. Med personlig och Nina Buchaus bild Retorik för kvinnor
utvecklande retorikcoachning på plats

Max 8 deltagare.


Få med dig konkreta verktyg till framgångsrik kommunikation. Dagen sätter fokus
på retorik i ett kvinnligt perspektiv. Det finns skillnader i mäns- och kvinnors sätt att kommunicera. Lär dig de största skillnaderna och lär dig också att dra nytta av dem efter situation och syfte. 

En deltagare tycker till
"Toppen att tänka i dessa banor, hur man med små medel kan nå ut och leverera ett budskap och skapa sig utrymme. Bra med all praktik."
Micaela Rogersten

Vem riktar sig utbildningen till?
En utbildning för dig som vill utstråla mer pondus och säkerhet genom att lära dig övertygande tekniker som du har användning av i mötesrummet, förhandlingen och i presentationer.

Varför en retorikutbildning för endast kvinnor?
När retoriken föddes för ca 2500 år sedan fick inte kvinnorna lära sig retorikens verktyg – de var endast till för männen. Retorikforskningen på ”Världens bästa tal” hittar man 115 tal – endast ett av talen är skriven av en kvinna. Det finns fortfarande i dag en obalans mellan mäns- och kvinnors utrymme i kommunikationen. 
Lär dig teknikerna som ökar ditt utrymme!

Varför ska du gå denna utbildning?
• du får mer pondus och genomslagskraft i all din kommunikation
• du blir trovärdigare och tydligare i din argumentation
• du får värdefull personlig och konstruktiv feedback som gör skillnad direkt

Effekten efter utbildningen?
Med hjälp av de retoriska teknikerna får du bättre genomslagskraft när du framför dina budskap. Efter utbildningsdagen får du bättre effekt i de situationer där du vill bli hörd och sedd och där ditt budskap har betydelse.

Vad får du lära dig?
Dagen kommer att domineras av fem tekniker – träning på golvet, i stolen samt att du får konstruktiv och personlig feedback av Nina som har öga för din utveckling. Du kommer också att få ta del av de andra deltagarnas retorik och lära dig själv se vad det är som ger effekt för dig som mottagare.

Mer om utbildningens innehåll:

Fem övertygande tekniker

1. Starttekniker:
Ta plats och ta kommando direkt   
Du får konkreta tips hur du kan väcka intresse i dina inledningar. Ta hjälp av din kropp, att du tar plats från början. Ta ha hjälp av din röst, att du har rätt ton från början. Ta hjälp av ditt språk, att du har rätt ordval från början. Med dessa tekniker får du de bästa förutsättningarna för att åhörarna skall ta till sig ditt budskap.   

2. Argumentationstekniker : Så får du genomslag för dina argument
Ge tyngd till din argumentation med tre tydliga argument som är både sakliga och skapar känsla. Sätt punkt på rätt ställe och betona dina nyckelord och nyckelsiffror.

3. Karaktärstekniker: Så övertygar du med manlig- och kvinnlig stil i din kommunikation
Enligt forskningen kommunicerar vi kvinnor mer öppet och män mer beslutsamt. Lär dig knepen att behärska båda sätten för bästa resultat. Vi behöver visa olika nyanser av oss när vi vill övertyga. Vi behöver både ge uttryck av beslutsamhet och öppenhet.  
Beslutsamhet: när du vill skapa pondus, sätta punkt och uttrycka odiskutabla beslut. 
Öppenhet: när du vill skapa ett öppet och positivt klimat med ditt budskap. 

4. Rösttekniker : Små nyanser gör stor skillnad - Hur du skapar ett dynamiskt uttryck
Angela Merkel och Hillary Clinton har båda en behaglig röst att lyssna på. Varför? De använder sig av enkla tekniker för att skapa pondus. Lär dig dem du också. Med pausen, betoningen och rätt avslutningston skapar du ett dynamiskt uttryck.

5. Kroppsspråkstekniker: Skapa energi och mer pondus med ditt kroppsspråk
55 % av ditt uttryck avgörs genom ditt kroppsspråk enligt en studie. Vad ger du för intryck? 
Under dagen får du en kraftfull gestrepertoar med dig och användbara kroppspositioneringar. Tydliga och timade gester med rätt riktning skapar energi och engagemang. Skapa mer pondus och påverka med din icke-verbala kommunikation.

Omfattning
En heldag: 09.00-16.30.

Sagt av tidigare deltagare
”Väldigt direkt och ”handgriplig” kurs – vi gick direkt på väsentligheter och övningar utan en massa lull-lull och onödigt prat”. 
”Jag känner mig mycket mer peppad nu! En utmärkt och mycket viktig kurs på alla sätt men det var ändå Nina Buchaus som gjorde helheten. Stort tack!” Karolina Johnsson
"Det bästa var att vi under en dag fick göra så många korta framföranden och fick direkt feedback på dessa", Anna Källman,
Atlas Copco Rock Drills AB
"Inget flum. Konkret o användbart. Tydliga verktyg", Katarina Andersson, Migrationsverket
"Bra utbildning som jag kommer att rekommendera andra att gå.", Helena Bomfim, Kemwell AB
"Nina skapade en bra atmosfär. Hon är superduktig och tydlig och ger feedback på ett konstruktivt sätt. Direkt och klar!" Micaela Rogersten
"En dag varvat med praktik och terori, mycket värdefullla verktyg & feedback"
Katharina Sjögren Edström, Lernia Utbildning AB
"Konkreta exempel, precis vad jag behövde. Bra med feedback samt få deltagare. Var mycket nytt! Inte det man hört 100 gånger förut." Hanna Törnström, Avega Group

Utbildningsledare Nina Buchaus
Nina är fil. kand. i retorik. Certifierad i NLP Master Practioner, Effective Charismatic Leadership och Group Dynamics för Michael Grinder, USA. Utbildning inom pedagogisk drama och röstutveckling SMI Stockholm. Hon har ett coachande förhållningssätt som utbildare. Ninas utbildningserfarenhet har hon skaffat på SAS Flight Academy där hon jobbade som instruktör och senare tid som utbildningskonsult.

Aktuella orter och datum: 

Göteborg 14 oktober 2014, Palace Brunnsparken, fåtal platser kvar
Stockholm 27 november 2014, Elite Hotel Stockholm Plaza, platser finns

Pris: 4900 kr exkl. moms. I priset ingår dokumentation, lunch och fika. Vi har begränsat antalet deltagare till max 8. Allt för att du skall få utrymme för mycket träning och för individuell retorikcoachning på plats.

Bonus
Som uppföljning när du kommer hem har du möjlighet att få personlig coaching via telefon vid två tillfällen à 45 min av Kerstin Wångstedt. På köpet, värde 1 800 kr. Då finns tillfälle att ta upp dina utmaningar när du kommit hem och testat i praktiken. Många har upplevt att de på kort tid gjort stora framsteg och kommit vidare i sina utmaningar. Kerstin Wångstedt har mer än 1 000 coachingtimmar bakom sig och har coachat företagsledare, medarbetare, chefer, coacher och säljare i nästan 10 år. Hon har hjälpt de som hon coachat till mycket goda resultat på ofta mycket kort tid.

Du kan även boka Retorik för kvinnor som kundanpassad utbildning för din organisation. Kontakta oss så tar vi fram förslag.

Tre enkla sätt att boka:

Visa mail     Via formulär     Via telefon

Kontakta oss om du vill veta mer.

Kan även bokas som kundanpassad utbildning för er organisation. Kontakta oss så tar vi fram förslag.

Vill du att vi kontaktar dig?

Namn:*

Företag:*

Telefon:*

E-post:*

Blue line